Data: 2006-02-16 11:31:49
Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article op.s417bgqrribdzh@krzys, Golo at k...@t...pl wrote on
16/02/2006 10:29:
> Kto wie jak to jest i jak być powinno?
> Czasy naturalnego wiejskiego masla w oselce skonczyly sie juz dawno,
> a na półce w supermarkecie lezy conajmniej 10 gatunków masła i "masła"
Ja za najlepsze z dostępnych uważam Masło Irlandzkie Kerrygold - o takie:
http://tnij.org/maslo
Nie sprawdzałam składu, ale smakowo IMO jest naprawdę maślane.
Niestety sprawdza się tu teza o korelacji między ceną a jakością. No ale nie
używam go do smarowania chleba, tylko np. do sosów bazujących na maśle,
gdzie opłaca się dać lepsze składniki, bo to po prostu czuć w smaku. Aha, i
jeszcze ciekawostka - nie wiem jak oni to robią, ale to masło "smaruje się"
nawet zaraz po wyjęciu z lodówki.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|