Data: 2011-06-08 06:06:28
Temat: Re: Zawijanie tortilli na osiołka
Od: "michalek" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <x...@p...fm> wrote in message news:islnid$ome$1@news.onet.pl...
>W dniu 2011-06-07 15:09, Aicha pisze:
>> W dniu 2011-06-07 14:56, Kapsel pisze:
>>
>>> Za wszelkie sugestie - czy to objaśnienia techniki "na osiołka", czy też
>>> przedstawienie jakichś innych metod które pozwolą, żeby mi tortilla na
>>> talerzu nie "zakwitła", dziękuję serdecznym: smacznego! ;)
>>
>> Nic nie wiem o osiołku, ale po 10 odcinkach filmu na VOD wbiła mi się
>> nazwa reklamowanej przed nim firmy ;) A tam na stronie mają dwa sposoby
>> wrapowania: http://www.missionwraps.pl/how-to-wrap.html
>> Ale za efekty nie ręczę głowa ani żadna inną częścią ciała :)
>
> BTW Udało Ci się domowym sposobem uzyskać zadowalający efekt, jeśli chodzi
> o ciasto?
> Mnie jak na razie nie. Wychodzą zbyt twarde, nawet te z proszkiem do
> pieczenia i rozwałkowane na pół milimetra. :(
>
> Ewa
Proszku bym nie dawał, ale __zawsze__ daję olej/oliwę i to tak
nie po aptekarsku.
Są bardziej podatne na zwijanie, no chyba, że je w trakcie smażenia
przesuszysz (długo na lekkim ogniu smażąc/piekąc).
M
|