Data: 2005-12-08 23:53:18
Temat: Re: Zgorzkniał mi szpinak - dlaczego?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le jeudi 8 décembre 2005 ŕ 01:36:14, dans <dn7v5u$t10$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> IMO - gotowanie z Laroussa jest nieco, ehem, staroswieckim podejsciem do
> sprawy (staroswieckie czy nie ma to male znaczenie dla potrzeb tej dyskusji)
Wybaczysz mi odpowiedz na tego typu opinie : czyzby chodzilo ci o
przyslowiowe pieprzenie kotka za pomoca mlotka ?
Tlumacznie z polskiego na nasze : zadnej konstruktywnej krytyki nie
ma, ale jak mozna sie czepiac to czemu nie.
> ale - glownie z powodu niebezpiecznych generalizacji - jest tez czesto
> mylace co do tresci i formy (co jest juz problemem, bo mowimy o kuchni
> praktycznej, a nie wydmuszkach intelektualnych pieknoduchow kulinarnych.)
patati patata
--
Niesz
|