Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Golo <k...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zielona Budka contra Grycan - relacja z degustacji
Date: Mon, 02 May 2005 12:29:32 +0200
Organization: home
Lines: 30
Message-ID: <opsp48ricgz5whxy@krzys>
References: <d54l3l$bs9$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: silvermead.proxy.astra-net.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; delsp=yes; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1115029821 15756 212.56.240.47 (2 May 2005 10:30:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 2 May 2005 10:30:21 +0000 (UTC)
X-User: kwil
User-Agent: Opera M2/7.53 (Win32, build 3850)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238700
Ukryj nagłówki
Dnia Mon, 2 May 2005 09:28:18 +0200, batory
<b...@b...poczta.onet.pl> napisał:
> Zainspirowana ubieg?otygodniow? dyskusj? o lodach naby?am by?am 2
> opakowania
> lodów bakaliowych. Jedne Firmy Zielona Budka drugie Grycan. W degustacji
> wzi??o udzia? 5 osób doros?ych (akurat nie dysponujemy w rodzinie ?adnymi
> dzieaemi).
> Wnioski:
> 1. Lody Grycana maj? g?adk? konsystencj?, s? mi?kkie, jakby nieco
> porowate.
> Zielona Budka - wyra 1/4 nie twardsze o konsystencji lekko ziarnistej
> 2. Smak praktycznie podobny, ale, no w?a?nie, to ale. Ca?a pi?tka
> orzek?a,
> ?e lody Grycana s? absolutnie niejadalne z powodu ich potwornej
> s?odko?ci.
> Jedna ?y?eczka - OK, jakie g?aciutkie, druga - co? tu nie tak, trzecia -
> i
> od s?odko?ci a? pali w gardle. One s? chyba s?odsze od cukru. Mo?e to
> jest
> robione pod dzieci? Mo?e by dzieciom smakowa?o?
> Pozdrawiam - Agnieszka
>
Wczoraj u mnie podano lody Grycana.Wydają mi sie być lepsze niż te,ktore
obecnie
sprzedaje Zielona Budka.Tak przynajmniej twierdzi moja żona,uzależniona od
lodów
od zawsze czyli bardzo dawna:)I admiratorka Zielonej Budki
G
|