Data: 2006-11-03 11:04:03
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "Bozena" <n...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" wrote in message
news:12kd1802up37lcc@corp.supernews.com...
> Wczoraj zapowiadali u nas pierwszy przymrozek, wiec zebralam wszystkie
> pomidory, ktore okazywaly jakakolwiek zmiane koloru plus mnostwo
> zielonych.
<...>
> Zrobie tez smazone zielone pomidory, zamarynuje kilka sloikow z tych
> najmniejszych, a co z reszta? znalazlam co prawda przepisy na ciastka i
> ciasto z zielonymi pomidorami, ale to mnie nie pociagalo. Macie jakies
> inne pomysly?
> Magdalena Bassett
Oprócz konfitur, o których juz grupowicze wspominali, mozna zrobic salatki
do sloików, zamarynowac cale, nadziac i zamarynowac, zrobic malosolne,
zrobic pasty kanapkowe, gdzies mam tez przepisy na kurczaka z zielonymmi
pomidorami, pomidory z sosem z orzechów wloskich. Róznosci z zielonych
pomidorów sa bardzo znane w Rosji, dlatego tez rosyjski internet jest pelen
pomyslów na ich wykorzystanie. Mozna by poszukac, ale trzeba wiedziec, w
którym kierunkuszukac ;)
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
|