Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ot-for-mail
From: "ania" <a...@k...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ziemniaczana zapiekanke czosnkowa
Date: Thu, 15 Nov 2001 15:59:36 +0100
Organization: TORMAN
Lines: 37
Message-ID: <9t0lbe$j7p$1@flis.man.torun.pl>
References: <3...@s...pl> <9stsjp$rbc$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: wroclaw.ken.pl
X-Trace: flis.man.torun.pl 1005836462 19705 62.244.145.166 (15 Nov 2001 15:01:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 15 Nov 2001 15:01:02 GMT
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:81886
Ukryj nagłówki
A ziemnieki wkladamy na forme juz ugotowane (przynajmniej na pol twardo) czy
calkiem surowe?
Użytkownik "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9stsjp$rbc$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Proponuje ziemniaczana zapiekanke czosnkowa.
>
> Wszystko, co potrzebujesz, to:
> ziemniaki
> czosnek (duzo)
> trochę mleka
>
> Obrane ziemniaki trzeba pokroic w plasterki tak ok. 1cm. Czosnek tez w
> plasterki. Naczynie posmarowac maslem lub olejem, posypac czosnkiem
(czesc)
> i ukladac ziemniaki, tak aby ladnie zachodzily na siebie (zazwyczaj robie
> jedna warstwe - ladnie sie zapiekaja, ale mozna i wiecej). Posypac
resztkami
> czosnku, sola i przyprawami. Zalac mlekiem, wlewam tyle, aby ziemniaki
lekko
> wystawaly. I do piekarnika - 200 C na ok. godzine. Zapach cudowny, a smak
> jeszcze lepszy. Mniammm....
>
> Bozenka z Wilna :o)
>
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ICQ 81838200
> http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ========================================
> Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
> Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
> ========================================
>
>
|