Data: 2001-11-15 14:59:36
Temat: Re: Ziemniaczana zapiekanke czosnkowa
Od: "ania" <a...@k...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A ziemnieki wkladamy na forme juz ugotowane (przynajmniej na pol twardo) czy
calkiem surowe?
Użytkownik "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9stsjp$rbc$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Proponuje ziemniaczana zapiekanke czosnkowa.
>
> Wszystko, co potrzebujesz, to:
> ziemniaki
> czosnek (duzo)
> trochę mleka
>
> Obrane ziemniaki trzeba pokroic w plasterki tak ok. 1cm. Czosnek tez w
> plasterki. Naczynie posmarowac maslem lub olejem, posypac czosnkiem
(czesc)
> i ukladac ziemniaki, tak aby ladnie zachodzily na siebie (zazwyczaj robie
> jedna warstwe - ladnie sie zapiekaja, ale mozna i wiecej). Posypac
resztkami
> czosnku, sola i przyprawami. Zalac mlekiem, wlewam tyle, aby ziemniaki
lekko
> wystawaly. I do piekarnika - 200 C na ok. godzine. Zapach cudowny, a smak
> jeszcze lepszy. Mniammm....
>
> Bozenka z Wilna :o)
>
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ICQ 81838200
> http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ========================================
> Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
> Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
> ========================================
>
>
|