Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Hania " <v...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ziemniaki na 100 sposobów-mniam...
Date: Fri, 29 Apr 2005 08:43:51 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 36
Message-ID: <d4ss47$2is$1@inews.gazeta.pl>
References: <d4ip1u$i4c$1@inews.gazeta.pl> <0...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.129.28.99
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1114764231 2652 172.20.26.232 (29 Apr 2005 08:43:51 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 29 Apr 2005 08:43:51 +0000 (UTC)
X-User: vickydt
X-Forwarded-For: 172.20.6.164
X-Remote-IP: 213.129.28.99
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238515
Ukryj nagłówki
bauwer <b...@p...onet.pl> napisał(a):
> ciach
> > Krokiety ziemniaczane
> ciach
> > Smakuje z różnymi sosami: grzybowym, gulaszowym, moim ulubionym
pomidorowym.
> ciach
>
> A moim i mojej córy przebojem są "kotlety blegane" (niech was nazwa nie
zrazi).
>
> W poniedziałek bierzemy tyle ziemniaczków ile nam zostało z niedzielnego
> obiadku (niech się żołądek zepsuje, a dar boży nie zmarnuje.. ).
Ewentualnie
> jak rodzinka pochłonęła wszystko - to gotujemy kilka sztuk i gnieciemy je
na
> puree. Dodajemy do tego białego chudego serka ile mamy - ale nie więcej niż
> ziemniaczków. Wbijamy jajo, sypiemy bułkę tartą, sól, pieprz, gałka - i
robimy
> normalne kotlety jak mielone. Latorośl jak była przymuszana do wyrabiania
za
> młodu - twierdziła że trzeba je wyblegać porządnie - stąd nazwa. Obtaczamy
w
> bułeczce i smażymy na złoto.....
> Podajemy z czym kto woli - u mnie wszyscy jedzą je na ciepełko z gęstą ,
> kwaśną śmietaną.
>
hellou, a gdyby dodac do masy dobrze odcisniety szpinak, albo lepiej-
odcisniety i podduszony z cebulka i galka muszkatolowa? a gdyby tak zamiast
serka chudego ricotte dodac? Co Wy na to?
zdrowki
hania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|