Data: 2002-08-27 13:14:41
Temat: Re: Ziemniaki pieczone w piekarniku
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 27 Aug 2002 15:14:39 +0200, "zdzislaw"
<zdzisław@z.odry.wodzislaw.pl> wrote:
>
>> Nagrzewam piekarnik do ok 220 stopni, obieram ziemniaczki (srednie) i
>> krajam na cwiartki. Troche oleju na blache i do piekarnika na ok 45
>> minut (bez przykrywki). Wychodza super, przypieczone i nie tak tluste
>> jak frytki :)
>>
>Proponuje ich nie obierac, tylko porzadnie umyc z chrupiaca skórka sa o
>niebo lepsze - rewelacja!
>
i takie - lekko wilgotne obtoczyc tak troche w soli, albo wrecz
przeciwnie - osuszyc i obtoczyc w oleju. potem np kminek sie
swietnie do tego przyczepia. nie wychodza chrupiace ale bardzo
aromatyczne.
a co do tego? ja mam swoja kombinacje wegetarianska: twarozek
typu wiejski, kukrydza, groszek/groszek mlody w lupinkach,
papryka, cebula, zrodkiewka, buraczek w occie, pomidorek i
ogorek. mozna posypac czym sie chce - jakas bazylia, jakas
pietruszka, jakims czyms. jak tor obie to wystarcza mi raczej
maly kartofelek, anie wielki kartofel bo nie dam rady.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|