Data: 2003-07-28 15:58:18
Temat: Re: Źle się dzieje w państwie duńskim OT i długi
Od: "Yorrick" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ogr" <o...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bg1prj$orn$1@atlantis.news.tpi.pl..
> Źle się dzieje ostatnio na grupie. Pojawiły się pewne osoby, które tylko
> sieją zamęt .
Tak są to znani nam z lat poprzednich wichrzyciele i warchoły. Wiadomo, kto
za tym stoi.
>
> Wcześniej byli tu użytkownicy, z których opinią część z nas
> mogła się nie godzić, ale swoje zdanie i krytykę przedstawiali z humorem
> (vide Alex). Niektórzy mogli być dotknięci, lub oburzeni, lecz jest to
> publiczne forum dyskusyjne i każdy może na nim mieć swoje zdanie
(oczywiście
> na temat).
Troll Alex trafił do klasyki dyskusji na tej grupie. No nie! Po moim trupie!
>
> Teraz jednak niekórzy nowi użytkownicy obrali sobie to forum, jako miejsce
> leczenia kompleksów. Jakich, sami wiedzą najlepiej.
>Ja bym obstawiał kompleks Jokasty (jeżeli wszyscy wiedzą o czym napisałem)
>
> Dziwię się tylko, że odpisujecie na ich posty, dajecie się wciągnąć w
> idiotyczne dyskusje.
Lubieją sobie pogadać, nie miej im za złe.
>
> Ci użytkownicy i tak zawsze będą mieli ostatnie zdanie,
> choćby najgłupsze.
To po co te rzesze dyskutantów się wdają w takie dyskusje? Odpowiem, dla ich
poziomu intelektualnego, z którego czerpią niczym ze źródła.
>
> Przecież są to ludzie (?), którzy powinni pisać na grupę pl.rec.dres
(chyba
> nie ma takiej grupy, a szkoda).
Nie warto całego świata ustawiać pod swoje fobie.
> Apeluję do Was: nie dajmy się ponosić emocjom. Nie odpisujmy na ich listy
> (nie karmić trolli).
> Nie mając "pożywienia" przeniosą się na inną grupę (współczuję jej
> użytkownikom).
Tu jest grupa o jedzeniu i jak to w kuchni są tu smakowite Odpadki. Tu
pomidor, tu jakaś pyszna skórka, pudełeczko w którym jeszcze jest sardynka,
głowa dorsza, kalafior, pół ogórka-na sam widok mi napływa ślinka.
>
> Ustalmy wysoki poziom, aby inni mogli sie uczyć jak należy gotować.
W oparciu o co i o kogo Towarzyszu. Wicie kierunek jest dobry, ale droga
wyboista.
>
> Niech zastanowią się zanim
> napiszą przepis na sałatkę typu majonez z groszkiem, czy tunczyk plus
> koncentrat pomidorowy plus majonez jako sos do spaghetti.
A dlaczego mają się zastanawiać? Niech sobie napiszą bez zastanowienia.
>
> Z moich obserwacji sztuka kulinarna podupada, troszczmy sie więc
> o tę Sztukę, bo jest ona kwintesencją życia (radości życia).
Hmm, Panie Og(ie)r , znaczy się ten tego tego?? No zawsze jeszcze jest
golenie się.
>
> Powtarzam raz jeszcze: trzymajmy wysoki poziom. I pamiętajmy, żeby zawsze
mieć dystans do samego siebie.
Amen
Yorrick
|