Message-ID: <5...@K...Brywczynski>
X-Posting-Agent: Hamster/1.3.22.1
From: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <98t176$oho$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: Złota rosa - sernik
Date: Sun, 18 Mar 2001 19:59:11 +0100
Lines: 43
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.1.26
NNTP-Posting-Host: po140.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: po140.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.vogel.pl 984948226 po140.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl (18 Mar 2001
21:43:46 +0100)
X-Authenticated-User: brywchip
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.k.pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:46761
Ukryj nagłówki
Użytkownik "ElaSz" <s...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:98t176$oho$1@news.tpi.pl...
| Wie ktoś jak go się robi?
Ja robiłem. Przepis mam z tej grupy, ale niestety nie zanotowałem,
kto go podawał. Gdzieś mam wydruk z danymi. Później podam. Na razie
przepis:
> SERNIK Z ROSA:
> Ciasto:
> 2 1/2 szklanki mąki
> 1/2 szklanki cukru
> 1/2 kostki masła badz margaryny (polecam to pierwsze)
> 2 jajka
> 1 proszek do pieczenia
> Wszystkie skladniki razem wymieszac. Do uprzednio wysmarowanej blachy
> wlozyc ciasto tak aby przylegalo boki i spod formy.
>
> Dalej:
> 1kg sera bialego
> 2cale jajka + 4 zoltka
> 1 szklanka cukru
> 2 budynie waniliowe (polecam bez dodatku cukru)
> 1/2 szklanki oleju
> 2 cukry waniliowe
> 3 szklanki mleka (polecam z kartonu bo jest pasteryzowane)
>
> Przygotowanie:
>
> Cukier + 2jajka i 4 zoltka zmiksowac
> Nastepnie zmielic i dodac bialy ser (caly) dodac tez cala ilosc mleka
> "suchy"budyn i olej.Wszystko zmiksowac tak aby powstala jednolita
> masa.
> Wszystko wstawic do piekarnika i piec ok.45min. w temp.200-220stopni
> Bialka z 4 jajek ubic na sztywna piane potem 6 lyzek cukru
> (nie dodawac cukru do nieubitych jajek bo nie wyjdzie sztywna
> piana-serio).
> Na 15min. przed wyciagnieciem sernika rozlac bialka na ser i ponownie
> wlozyc do pieca.
>
> Zycze smacznego!
>
> A jak upieczecie sernik to zrozumiecie dlaczego nazywa sie "Z ROSA"
--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
b...@w...pdi.net Stranded in my mind
www.kjb.w.pl Electric raven met me there
UIN:27412398 To see what we could find
|