Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!new
s.pseinfo.pl!not-for-mail
From: Tomek Głowacki <tomek@nospam_pseinfo.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Znow o pieczonym brie/ilustracja
Date: Tue, 16 Sep 2003 09:05:40 +0200
Organization: Polskie Sieci Elektroenergetyczne - INFO Sp. z o.o.
Lines: 40
Message-ID: <bk6co7$soa$1@mex.pseinfo.pl>
References: <3...@o...com> <bk1ukb$nc3$2@atlantis.news.tpi.pl>
<b...@s...re> <3...@o...com>
<b...@s...re> <bk4jr6$cof$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: mex.pseinfo.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1063696559 20207 213.134.155.196 (16 Sep 2003 07:15:59
GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Sep 2003 07:15:59 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5a) Gecko/20030718
Hamster/2.0.0.1
X-Accept-Language: en-us, en, pl
In-Reply-To: <bk4jr6$cof$1@nemesis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:173397
Ukryj nagłówki
miki wrote:
> Naczelna Kucharka nabija sobie licznik na Yahoo. Juz sie doliczyla 200
> skaperowanych duszyczek. Ciekawe do czego jej ten rosnacy licznik jest
> potrzebny lub co za to daja na Yahoo. Pewnie na tych party, na które to
> pozycza nawet obrusy opowiada, jacy ci Polacy sa glupi, ze sie daja jej tak
> ladowac w "bolka". Co do nieznajomosci tworzenia www, to nie tak dawno
> prezentowala tu innym kucharkom swoja www zawodowa. Jakie tu byly klaskania
> o wspanialosciach dizajna. NK z przynalezna sobie skromnoscia przyjmowala
> nalezne jej holdy specjalistki od www. A teraz biedactwo. slepe, nieme,
> nieruchome.
> miki
W przypływie głodu, zrobiłem ostatnio taką zapiekankę:
2-4 ziemniaczki, pokrojone w kółka.
1 Cebula
1-2 Papryki pokrojone jak kto lubi
dobra, suszona kiełbaska i szynka pokrojona w paski, mogą być parówki,
np. starte na tarce.
Przyprawy : tymianek, majeranek, odrobina oregano, ostra papryka, oliwa
z oliwek.
Ser np. Mozarella bądź jakieś bardziej aromatyczny.
Sos Wortchester
Wszystko kroimy, i układamy w żaroodpornym: najpierw ziemniaczki, potem
cebula, potem wędlina, potem papryka i znowu można dać ziemniaczki.
Przykrywamy, wszystko w temp. 230 zapiekamy ok. 25 minut, aż puści sok.
Potem : wyciągamy dodajemy ser, ewentualnie jakieś przyprawy co nie
lubią długiego zapiekania, skrapiamy wortchesterem, i odkryte pieczemy
ok 10 minut.
Mi smakuje , polecam.
Pozdrawiam,
Tomek
|