Data: 2003-09-16 07:05:40
Temat: Re: Znow o pieczonym brie/ilustracja
Od: Tomek Głowacki <tomek@nospam_pseinfo.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
miki wrote:
> Naczelna Kucharka nabija sobie licznik na Yahoo. Juz sie doliczyla 200
> skaperowanych duszyczek. Ciekawe do czego jej ten rosnacy licznik jest
> potrzebny lub co za to daja na Yahoo. Pewnie na tych party, na które to
> pozycza nawet obrusy opowiada, jacy ci Polacy sa glupi, ze sie daja jej tak
> ladowac w "bolka". Co do nieznajomosci tworzenia www, to nie tak dawno
> prezentowala tu innym kucharkom swoja www zawodowa. Jakie tu byly klaskania
> o wspanialosciach dizajna. NK z przynalezna sobie skromnoscia przyjmowala
> nalezne jej holdy specjalistki od www. A teraz biedactwo. slepe, nieme,
> nieruchome.
> miki
W przypływie głodu, zrobiłem ostatnio taką zapiekankę:
2-4 ziemniaczki, pokrojone w kółka.
1 Cebula
1-2 Papryki pokrojone jak kto lubi
dobra, suszona kiełbaska i szynka pokrojona w paski, mogą być parówki,
np. starte na tarce.
Przyprawy : tymianek, majeranek, odrobina oregano, ostra papryka, oliwa
z oliwek.
Ser np. Mozarella bądź jakieś bardziej aromatyczny.
Sos Wortchester
Wszystko kroimy, i układamy w żaroodpornym: najpierw ziemniaczki, potem
cebula, potem wędlina, potem papryka i znowu można dać ziemniaczki.
Przykrywamy, wszystko w temp. 230 zapiekamy ok. 25 minut, aż puści sok.
Potem : wyciągamy dodajemy ser, ewentualnie jakieś przyprawy co nie
lubią długiego zapiekania, skrapiamy wortchesterem, i odkryte pieczemy
ok 10 minut.
Mi smakuje , polecam.
Pozdrawiam,
Tomek
|