Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zupa Grzybowa Re: Zupa Grzybowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Zupa Grzybowa

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Trybun <Y...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zupa Grzybowa
Date: Mon, 21 Oct 2013 16:21:37 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 44
Message-ID: <l43d9g$c52$1@node2.news.atman.pl>
References: <0...@g...com>
NNTP-Posting-Host: apn-95-40-69-91.dynamic.gprs.plus.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1382365296 12450 95.40.69.91 (21 Oct 2013 14:21:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 21 Oct 2013 14:21:36 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.0.1
In-Reply-To: <0...@g...com>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:353002
Ukryj nagłówki

W dniu 2013-10-20 23:52, s...@g...com pisze:
> Temat banalnie prosty. Nie raz nie dwa przepis na grzybową podawał tutaj ubek,
który przyswoił sobie korzystanie z Wiki. Ano właśnie, dejmy se spokój z jakimś tam
Wiki, googlarnią i tym podobnymi pierdulamentami.
>
> Jak wjedziecie googlarką na "zupa grzybowa", to dostaniecie przepisa na poziomie
panslavisty i jego fanki. Szkoda grzybów!!
>
> 1) Kartofle do grzybowej?! Trza być zdrowo porąbanym
> 2) Grzyby podsmażyć przed wciepnięciem do rosoła? JAPIERDOLE !! Na taki pomysł może
wpaść ino gospodyni domowa i ten co go tu już nie ma i nie będzie, a co wiedzę o
pitraszeniu z internetu zdobywał.
>
> No dobra Baby i Chłopy, podaję przepisa. Nie z internatu, nie z torebki:
>
> 1) Jak w danym roku nie ma urodzaju na grzyby, tzn. na jednej wyprawie nie
nazbieracie sryljon kilogramów, to się nie przejmujcie. Żadne tam sranie-obsmażanie i
tym podobne modły nad nimi, ino sruuu.. jak leci do zamrażary.
> Po rozmrożeniu, przy krojeniu mogą Wam się wydawać "ciaprate". Hahh!! A teraz
zróbta z nimi co chceta: sos/zupa/dodatek do miącha. Tak "na dzień dobry" sie wydaje,
ale są zaje...ste!! Podsmażanie+mrożenie=spierdolenie !!
> Wciepać do zamrażary jak leci i koniec !!
>
> Sie rozgadałem... o i zaś muszę zacząć od pkt.1 po raz drugi:
>
> 1) Zaczynamy od rosoła. Parę kończyn pterodaktyla do wody, trochę NaCl, i niech się
pitrasi tak z pół godziny.
> 2) AHA!! Marchewa, pietrucha, seler też tam wjeżdżają. Marchewa i pietrucha
przekrojone wzdłuż coby lepiej aromata dały.
> 3) Też równocześnie wciepujemy tak ze 3 laurowe, parę pigułek zielska angielskiego,
i tak ze 2-3 gwoździki. UWAGA z gwoździkami!! Są pierońsko aromatyczny, więc bez
przesady!!
> 4) Dziabamy grzyby na dowolne kawałki, wdupcamy je do gara.
> 5) Ufff... No to tera mamy trochę czasu, mogiemy sę peta zakurzyć,
> A niech się bryja tak z pół godziny pokitrasi...
> 6) OK, peta w międzyczasie żeśmy wykurzyli, no to teraz na szybkości ciapramy na
drobną kostkę 1-2 dupne cebule. Minuta, dwie w zależności od wprawy. A niech będzie
nawet 5 minut, wielkie mi tam mecyje...Wciepujemy cebulkę na masełkową patelkę
(jakieś 0.5 albo ciuta mniej) kostki rozjaranego masełka i sruuu... te cebulkę!!
UWAGA!!! Nie złocimy, ino szklimy!! Teraz walimy do tego 2/2.5 Łychy mąki. Merdamy tę
bryję tak z minutę na najwyższysh obrotach (temperatuta)
>
> 7) Do owej zasmażki walimy z drugiego gara zupę i energicznie miąchamy coby gluty
się nie porobiły.
>
> 8) SRUUU... to zaś nazat do gara i wymiąchać
>
> 9) Tera do tego lane kluchy, a jak sie komuś nie chce (chociaż to szybko się robi)
. mogą być pociaprane nudle.
>
> 10) Na finał śmietanka 30%, nie za wiele. Lać/miąchać i w/g uznania
>
>
> =========================
>
> No niby roboty od ciula i nazot!! Ale jak tak Baby i Chopy to ogarniecie, to 20-30
minut całom robotem macie zrobionom. A kiej ktosik bendzie mi fandzolił, że sie
niedo, to ciulem jest.

Jasne, bo sam sobie wymyślasz aż tyle roboty i zachodu z głupią
grzybówką. Na rosole z poprzedniego dnia można ją ugotować szybko i
łatwo jak żadna inną zupę. Wieczorem namoczyć grzyby, później wdrują one
do rosołu, gotowanie z pół godziny, zagęszczenie i zabielenie - odrobina
wody, rozbełtanie w tym trochę mąki do tego śmietana rozbełtać wszystko
razem i do gara z grzybową, gdy zachodzi potrzeba i kto lubi to można
dodać kostkę bulionową, zagotować i można podawać.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.11 jan potulicki
05.11 Aicha
05.11 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?