Data: 2006-10-23 07:30:21
Temat: Re: Zupa chlebowa
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dolby" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ehdg59$8u7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Znalazłem w sieci mnóstwo przepisów na zupę chlebową jednak prosiłbym o
> coś sprawdzonego, wiec jeżeli ktoś cos takiego gotował to bardzo proszę i
> z góry dziękuje.
Przepisów jest od i trochę, i jeszcze ciut ciut.
Wszystkie sprowadzają się do zalania chleba rosołem (bądż wodą), czasem z
dodatkiem przysmażonej wcześniej cebuli. Najlepiej wypróbowac kilka wersji -
to nie jest ani droga, ani skomplikowana, ani czasochłonna zupa - i wybrac
ulubioną.
Np. przepis na śląską wodzionkę: podrobić kawałki chleba, dodać 1 roztarty
ząbek czosnku, łyżkę smalcu (takiego porządnego, ze skwarkami), dać ciut
soli, zalać wrzątkiem. Po minucie gotowe.
DJD
|