Data: 2005-06-17 17:31:34
Temat: Re: Zupa curry, latwa i szybka
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
iska wrote:
> Jadlam, smakowalo, poprosilam o przepis, dostalam, zrobilam, smakowalo,
> zrobilam znowu, dalej smakowalo, dziele sie :D
> Cebule drobno posiekac, jedno chili (moze byc pare tych malych jak ktos
> lubi naprawde ostro) - wyluszczyc z pestek i tez drobno pokroic, okolo 5
> gr swiezego imbiru, drobno posieknego (ja tre na grubej tarce - moze byc
> troche wiecej jak ktos lubi naprawde ostro), plus ewentulanie zabek
> czosnku pokrojony dosc drobno.
> Rozgrzac w garnku troche oliwy z oliwek, i ... tu mi brakuje slowa dla
> saute a wlasnie trzeba to wszystko saute przez 5 minut. Zalac litrem
> dobrego bulionu i puszka mleka kokosowego. Doprawic slodkim curry, sola
> pieprzem, gotowac 20 minut. Najlepiej smakuje z dobra bagietka na cieplo.
> Jak nie lubie curry tak ta zupe moge do oporu :D
ja jadłem coś takiego z bananem w środku. Też smakowite.
Waldek
|