Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zupa krem z dyni Re: Zupa krem z dyni

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Zupa krem z dyni

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zupa krem z dyni
Date: Thu, 05 Oct 2017 19:03:05 +0200
Organization: private
Lines: 58
Message-ID: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
References: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<or5lt5$at5$1@usenet.news.interia.pl>
NNTP-Posting-Host: 088156090073.wroclaw.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1507222996 15177 88.156.90.73 (5 Oct 2017 17:03:16
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 5 Oct 2017 17:03:16 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378608
Ukryj nagłówki

W dniu .10.2017 o 18:16 Stokrotka <o...@g...pl> pisze:

>> Groszek zaś wyłącznie własnego wypieku, u....
>
> Za dużo roboty.

Niestety, wszystko odbywa się jakimś kosztem.
W kuchni na szczęście wiele zależy od organizacji pracy :)

Ale popatrzmy:

Mamut Delikatesowy groszek ptysiowy 80 g:
https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/20
03120151145

Skład: masa jajowa pasteryzowana, woda, mąka pszenna, tłuszcz roślinny
palmowy, sól

Brześć Groszek ptysiowy 125 g:
https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/20
03120391396

Skład: mąka pszenna, tłuszcze roślinne [oleje roślinne (palmowy,
rzepakowy) w zmiennych proporcjach, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony
(palmowy), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromat],
jaja, substancja spulchniająca: proszek do pieczenia (wodorowęglan sodu,
difosforan disodowy, mąka pszenna), sól

A ja mam w groszku prawdziwe jajka, olej rzepakowy/słonecznikowy naturalny
i sól.
Żadnych proszków, czy utwardzanych olei. Jeśli ktoś chce, może użyć
prawdziwego masła (u mnie akurat niektórzy nadal boją się masła, nad czym
boleję).

Wierzcie mi, taki świeżo upieczony, własny groszek ptysiowy jest
przepyszny. Ja go tak lubię, że zjadam natychmiast cały wypiek,
niezależnie od ilości :)

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.10 XL
05.10 XL
05.10 Trefniś
05.10 XL
05.10 Trefniś
05.10 t...@g...com
05.10 XL
05.10 Trefniś
06.10 XL
06.10 FEniks
06.10 Stokrotka
06.10 Trefniś
07.10 Stokrotka
07.10 Trefniś
07.10 stefan
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.