Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zupa w 10 min
Date: Mon, 21 May 2007 06:53:30 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <f2r8s8$bgj$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <f2lu8n$l9p$2@nemesis.news.tpi.pl> <f2m2ll$l75$1@news.onet.pl>
<f2nvnm$gbs$3@news.wp.pl> <f2okoe$esb$1@news.onet.pl>
<f2r7vo$8m4$1@news.wp.pl> <f2r8eb$onp$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abdi152.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1179723465 11795 83.6.250.152 (21 May 2007 04:57:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 21 May 2007 04:57:45 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 000742-0, 2007-05-21), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:296719
Ukryj nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:f2r8eb$onp$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Rablinka" <r...@w...pl> wrote in message
news:f2r7vo$8m4$1@news.wp.pl...
> > Szymuś napisał(a):
> > > On to nazwał "Berlińska zupa z maślanki". Mam gdzieś nagray program na
> > > płycie - staram się nagrywać wszystkich "makłowiczów" i "pascali" :) .
> > > Gdzieś w internecie jest fajna rywatna stronka z przepisami
Makłowicza.
> > > Pewnie w googlach da się odsszukać.
> >
> > Może kiedyś ugotuję jak będzie coś potrzeba "na już". Dzięki
> > Odszukać spokojnie można. Ja mam chyba wszystkie podróże,
> > więc pewnie i to ale musze tam zajrzeć.
> >
> > Pozdrawiam
> > Rablinka
>
>
> Witaj Rablinko!
>
> Nie wiem, czy czytałaś to, co napisałem - skoro masz kogoś od dobrych
> serów, to możliwe, że możesz mieć dobre kwaśne mleko, a nawet serwatkę -
> barszcze białe na nich są równie smaczne jak na maślance. a szybkość
> wykonania duża. Wspaniałe do młodych ziemniaczków ugotowanych z gałązką
> kopru i polanych z lekko przyrumienioną na maśle cebulą - gdy ktoś lubi
> słoniną lub boczkiem wędzonym.
>
> Smacznego!
> Panslavista
Na maślance można zrobić wspaniały chłodnik buraczany lub ogórkowy - ze
świeżych ogórków, ale też koktajle owocowe. Życie nie musi być drogie aby
było smaczne...
|