Data: 2007-05-21 04:53:30
Temat: Re: Zupa w 10 min
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:f2r8eb$onp$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Rablinka" <r...@w...pl> wrote in message
news:f2r7vo$8m4$1@news.wp.pl...
> > Szymuś napisał(a):
> > > On to nazwał "Berlińska zupa z maślanki". Mam gdzieś nagray program na
> > > płycie - staram się nagrywać wszystkich "makłowiczów" i "pascali" :) .
> > > Gdzieś w internecie jest fajna rywatna stronka z przepisami
Makłowicza.
> > > Pewnie w googlach da się odsszukać.
> >
> > Może kiedyś ugotuję jak będzie coś potrzeba "na już". Dzięki
> > Odszukać spokojnie można. Ja mam chyba wszystkie podróże,
> > więc pewnie i to ale musze tam zajrzeć.
> >
> > Pozdrawiam
> > Rablinka
>
>
> Witaj Rablinko!
>
> Nie wiem, czy czytałaś to, co napisałem - skoro masz kogoś od dobrych
> serów, to możliwe, że możesz mieć dobre kwaśne mleko, a nawet serwatkę -
> barszcze białe na nich są równie smaczne jak na maślance. a szybkość
> wykonania duża. Wspaniałe do młodych ziemniaczków ugotowanych z gałązką
> kopru i polanych z lekko przyrumienioną na maśle cebulą - gdy ktoś lubi
> słoniną lub boczkiem wędzonym.
>
> Smacznego!
> Panslavista
Na maślance można zrobić wspaniały chłodnik buraczany lub ogórkowy - ze
świeżych ogórków, ale też koktajle owocowe. Życie nie musi być drogie aby
było smaczne...
|