Data: 2004-09-09 20:22:19
Temat: Re: Zupa z Wysokich Obcasów
Od: "Zofia Gebert" <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "maciej debski" <m...@s...killer> napisał w wiadomości
news:chpc4j$f4i$1@nemesis.news.tpi.pl...
> ja tez robilem, zupa jest szybka i swietna (takze dla nieszpinakowcow - bo
> malo szpinakowa w smaku).
> swiezej miety i kolendry takze nie mialem - dalem bazylie i koperek :) -
> efekt zupelnie niezly.
>
> dla pytajacych przepis z glowy:
> dwie cebule
> papryczka chilli sztuk 1
> czosnek pare ząbków
> 600 g swiezego szpinaku
> 1.5 l bulionu
> swieze mieta i kolendra sol pieprz
> 200 g gestej smietany.
> do tego grzanki zapiekane z ementalerem
Cebule polecam zgodnie z przepisem czerwoną, a poza miętą i kolendrą
w oryginale jest też natka. Dodam też, że jeśli bulion będzie z kostki, to
moim zdaniem spokojnie można nie doprawiać solą i pieprzem. Aż się
zdziwiłam, ale serio tak jest. Gotować wystarczy 10 minut.
pozdrawiam
Zośka
|