Data: 2004-09-28 08:30:34
Temat: Re: Zupa ze świeżych grzybów
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik karolina napisała:
> Pilnie poszukuję przepisu na zupę grzybową ze świeżych grzybów.
Ugotuj wywar z włoszczyzny(+listek laurowy, kilka ziaren pieprzu, sól),
oczyszczone grzyby pokrój w paski, uduś je na maśle z drobno pokrojoną
cebulą. Odcedź włoszczyznę z zupy, zostawiając marchew (pokrój ją w
paseczki), pogotuj grzyby w wywarze kilka minut (2-3), dodaj słodkiej
smietanki. Podawaj z grzankami lub kostką z kaszki.
Oczywiscie jesli lubisz włoszczyznę w zupie - zostaw ją, pokroiwszy w
paseczki czy kostkę.
Możesz taką zupę gotować na rosole.
Możesz grzyby (uduszone z cebulą) przepuścić przez maszynkę/zmiksować.
Do zup grzybowych - natka lub młody siekany koper.
--
pa, BasiaBjk
|