Data: 2004-01-21 06:26:48
Temat: Re: Żurek - google pokazuje 4000 odpowiedzi
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
batory napisal(a):
>> To ja wolę zalewajkę :-} Nie daję też białej kiełbasy, tylko zwykłą, np.
>> głogowską albo jałowcową, aby smak puściły.
>
>Mnie by w żurku jakoś przeszkadzał smak i zapach wędzonki i dlatego daję
>białą
>
>>Biała jest tak tłusta, że używam
>> ją do pieczenia albo smażenia, bo wtedy ten łój się wytapia.
>
>tam, gdzie ja kupuję wcale nie jest taka tłusta
>
>> A tak z ciekawości, gdzie są twoje rodzinne strony?
>>
>kieleckie
Ostatnio zgadalem sie z sasiadem, ktory jest z Kielc, ze u niego
zalewajke robi sie tak samo jak w Czwie. Moj, niezyjacy juz dobry
znajomy, opowiadal mi jak zajadal sie po kryjomu zalewajka u dozorcy w
budynku(Czwa), ktorym zarzadzal jego ojciec. A potem, w czasie wojny,
dalej jadal ta zupe gdy mieszkali na wiosce pod Kielcami.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
- What about your soul?
- I'm an engineer.
|