« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-06 16:05:47
Temat: a co z filetami z rybki?Skoro spytałam o pstrągi, to i o resztę dopytam. Mojemu mężczyźnie szykuję
filety, które kupiłam zamrożone (pstrąg z ośćmi gryzie w delikatne męskie
gardziołko.. :) ) . Czy takie filety się rozmraża, czy smaży zamarznięte?
pozdrawiam
Iwona - już z nożem w ręku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-06 16:26:16
Temat: Re: a co z filetami z rybki?jak najbardziej rozmrozic
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-06 17:13:06
Temat: Re: a co z filetami z rybki?błogosławię wynalazcę filetów rybnych - to mądry człowiek był.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-06 18:42:29
Temat: Re: a co z filetami z rybki?W: news:cp21ep$iae$1@nemesis.news.tpi.pl
Od: Jarek <j...@g...pl>
Było:
> jak najbardziej rozmrozic
A nawet wysuszyć !
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
http://evil.pl/pip/index.html
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-06 19:01:20
Temat: Re: a co z filetami z rybki?Użytkownik "Iwona M." <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cp1vtg$2cn8$1@mamut1.aster.pl...
> Skoro spytałam o pstrągi, to i o resztę dopytam. Mojemu mężczyźnie
> szykuję
> filety, które kupiłam zamrożone (pstrąg z ośćmi gryzie w delikatne
> męskie
> gardziołko.. :) ) . Czy takie filety się rozmraża, czy smaży
> zamarznięte?
>
eeeeeeeeeee tam, ja smażę zamarznięte.
Pozdrawiam
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-06 19:19:57
Temat: Re: a co z filetami z rybki?W: news:cp2ai7$4g7$1@nemesis.news.tpi.pl
Od: @nn <a...@p...pl>
Było:
> Użytkownik "Iwona M." <i...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:cp1vtg$2cn8$1@mamut1.aster.pl...
>> Skoro spytałam o pstrągi, to i o resztę dopytam. Mojemu
>> mężczyźnie szykuję
>> filety, które kupiłam zamrożone (pstrąg z ośćmi gryzie w
>> delikatne męskie
>> gardziołko.. :) ) . Czy takie filety się rozmraża, czy smaży
>> zamarznięte?
>>
>
>
> eeeeeeeeeee tam, ja smażę zamarznięte.
> Pozdrawiam
> Ania
To zrób raz na próbę tak:
- zamrożone skrop sokiem z cytryny
- rozmroź, może być w cieple ale lepiej w lodówce 24h wcześniej
- wysusz
- natrzyj solą i czymś pachnącym, conajmniej pieprz ziołowy, ale możesz dać
co chcesz. Niech ryba "najdzie" conajmniej godzinę w lodówce (ja trzymam
przez noc)
- zrób panierkę 3talerzową jaja, mąka, jaja, bułka tarta (w tej kolejności
się macza)
- rozgrzej olej, ale tak porządnie, poza tym musi sięgać dość wysoko tak do
1/3 kotleta
- smaż krótko po obu stronach (z zamrożonym się tak nie uda ;-) ) ile czasu
to zależy od ryby
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
http://evil.pl/pip/index.html
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-06 19:28:55
Temat: Re: a co z filetami z rybki?Użytkownik "Sławek SWP" <s...@w...pl> napisał w
wiadomości news:cp2bjv$a4o$1@nemesis.news.tpi.pl...
> W: news:cp2ai7$4g7$1@nemesis.news.tpi.pl
> Od: @nn <a...@p...pl>
> To zrób raz na próbę tak:
> - zamrożone skrop sokiem z cytryny
> - rozmroź, może być w cieple ale lepiej w lodówce 24h wcześniej
> - wysusz
> - natrzyj solą i czymś pachnącym, conajmniej pieprz ziołowy, ale
> możesz dać co chcesz. Niech ryba "najdzie" conajmniej godzinę w
> lodówce (ja trzymam przez noc)
> - zrób panierkę 3talerzową jaja, mąka, jaja, bułka tarta (w tej
> kolejności się macza)
> - rozgrzej olej, ale tak porządnie, poza tym musi sięgać dość wysoko
> tak do 1/3 kotleta
> - smaż krótko po obu stronach (z zamrożonym się tak nie uda ;-) ) ile
> czasu to zależy od ryby
>
Cześć!
W sumie robię wszystko tak jak Ty - tylko nie rozmrażam filetów. ;-p
Wydaje mi się że mogą się rozpaćkać jak je rozmrożę...
Pozdrawiam
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-06 19:34:01
Temat: Re: a co z filetami z rybki?A wysuszyć to w jakim celu?
Wybacz, blondynka jestem - niedomyślna...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-06 20:23:18
Temat: Re: a co z filetami z rybki?W: news:cp2c3t$12qr$1@mamut1.aster.pl
Od: Iwona M. <i...@w...pl>
Było:
> A wysuszyć to w jakim celu?
> Wybacz, blondynka jestem - niedomyślna...
Ja suszę bo jak jest mokre to mi gorący olej pryska na gołe ręce ;-)
Nie lubię tego ;-(
A poza tym jak jest mokre to się czasem rozpacia, bo panierka nie trzyma
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
http://evil.pl/pip/index.html
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-06 20:28:20
Temat: Re: a co z filetami z rybki?W: news:cp2c5p$cvb$1@nemesis.news.tpi.pl
Od: @nn <a...@p...pl>
Było:
> Użytkownik "Sławek SWP" <s...@w...pl>
> napisał w wiadomości news:cp2bjv$a4o$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> W: news:cp2ai7$4g7$1@nemesis.news.tpi.pl
>> Od: @nn <a...@p...pl>
>
>> To zrób raz na próbę tak:
>> - zamrożone skrop sokiem z cytryny
>> - rozmroź, może być w cieple ale lepiej w lodówce 24h wcześniej
>> - wysusz
>> - natrzyj solą i czymś pachnącym, conajmniej pieprz ziołowy, ale
>> możesz dać co chcesz. Niech ryba "najdzie" conajmniej godzinę w
>> lodówce (ja trzymam przez noc)
>> - zrób panierkę 3talerzową jaja, mąka, jaja, bułka tarta (w tej
>> kolejności się macza)
>> - rozgrzej olej, ale tak porządnie, poza tym musi sięgać dość
>> wysoko tak do 1/3 kotleta
>> - smaż krótko po obu stronach (z zamrożonym się tak nie uda ;-)
>> ) ile czasu to zależy od ryby
>>
>
> Cześć!
> W sumie robię wszystko tak jak Ty - tylko nie rozmrażam filetów.
> ;-p Wydaje mi się że mogą się rozpaćkać jak je rozmrożę...
Niedawno jedna pani sprzedawczyni w osiedlowym sklepie powiedziała mi tak:
Tu jest okoń po 16zł a tu jest bez wody po 22zł. Zapytałem co ona do mnie
mówi ? To mi wytłumaczyła, że ten bez wody to zawiera dużo mniej H2O w
zmarzlinie a za to dużo więcej okonia w okoniu :D
No i, że ten bez wody jest łatwiejszy w smażeniu bo nie trzeba go długo
rozmrażać i suszyć (żeby się nie rozpaciał).
Od tamtej pory mam rybki zwarte i chrupiące :D
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
http://evil.pl/pip/index.html
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |