Message-ID: <3...@p...pl>
Date: Fri, 22 Jun 2001 12:56:38 +0200
From: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: a propos picia :)
References: <3...@p...onet.pl> <3...@p...pl>
<006201c0f988$1fbfb5e0$33090c16@janusz> <3...@p...pl>
<003601c0fae3$a1fe6d60$33090c16@janusz>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 193.0.74.71
X-Trace: 22 Jun 2001 13:00:23 +0200, 193.0.74.71
Organization: HomeNet News Server
Lines: 28
X-Authenticated-User: k...@p...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.man.szczecin.pl!news.home.net.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:56131
Ukryj nagłówki
NaLesnik npisal:
> || Nie wiem, napisane browar Jabłonowo. Puszka albo naklejka na butelce
> | jest zielona, pasuje do buszu :-))
> |
> Jak zielone, to zaraz do buszu:)))
Na ganku z widokiem na busz tez smakuje :-)
> Pytam z ciekawości, bo mieszkam
> niedaleko Jabłonowa, ale nie przypomianm sobie, aby był tam browar.
Obejrze w domu dokładnie, może cos więcej napisali.
> Tylko,
> że w końcu może i u nas będzie tak, że oprócz wielkich, potężnych koncernów
> będą i maleńkie browary, które będą produkować piwo na lokalny rynek.
> Kiedyś, bedąc w Belgii, miałem okazję posmakować piwo z niewielkiego
> klasztoru. Może to był raczej napój "piwopodobny", bo o smaku czereśniowym
> (wiśniowym?). Było pyszka. Zresztą belgijskie piwo bardzo mi smakowało.
> Natmiast u nas tylko Żywiec (kiedyś było jeszcze piwo Red z EB, ale tego już
> chyba nie robią).
No proszę, Żywca bardzo nie lubię, EB też. ten Belfast jest ciemny,
ale gorzkawy - może troche podobny do kwsu chlebowego.
Krycha
|