Data: 2002-11-11 23:08:20
Temat: Re: alasz
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Art(Gruby)" <j...@p...net>
Za Kopalinskim:
"alasz slodki likier kminkowy przyprawiany gorzkimi migdalami,
korzeniem dziegla, anyzkiem i skórka pomaranczowa.
Etym. - od nazwy miejscowosci Allasch pod Ryga, gdzie opracowano te
recepture. "
;-)
Art(Gruby).
+++++++++++++++++++
Czy ktos probowal? Bo bym chetnie wziela na koniec jezyka, mimo ze za nadmiarem
kminku baaaaaaaaaaardzo NIE przepadam.
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.417 / Virus Database: 233 - Release Date: 2002.11.09
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|