Data: 2004-04-17 16:06:29
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowi
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 17 Apr 2004 17:18:34 +0200, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:
>On Sat, 2004-04-17 at 16:03, Krysia Thompson wrote:
>
>> dokladnie tak samo mysle co Kot, choc zem jest bez majeranku.
>> tylko z sosem, od ktorego sie raz dwa uzaleznilam - nazywa sie
>> makhani, jest od kurczaka, troche jak tandoori i sos jest
>> najpiekniejszy na swiecie. znalazlam nawet przepis wlasnie z
>> kawalkami duzymi cynamonu i listkami bobkowymi...
>
>I JESZCZE sie nie podzielilas ???
>
>Kot zakochany na smierc w tandoori i cynamonie
>
>--
>Kot <m...@p...onet.pl>
jem od wczoraj, wlasnie wylizalam naczynie, w ktorym danie bylo.
znlazlam przepis, ktory na oko i nos wskazuje, ze jadlam cos
takiego:
http://home.freeuk.net/minaxi/chickenr_makhani.htm
i troche to:
http://www.astray.com/recipes/?show=Murgh+makhani+(b
utter+chicken)
polecam wszystkim, ktorym sie wydaje, ze jak jedzenie indyjskie
to przepala na wylot ;)
trys
K.T. - starannie opakowana
|