Data: 2003-05-10 17:10:51
Temat: Re: babka jogurtowa - pytanie
Od: Netusia <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Goha wrote:
> Ciasto wyszlo mi straaaasznie geste i gdyby nie to, ze zmieszalam wczesniej
> make z proszkiem to mysle, ze nie dalabym jej tyle, co w przepisie. Az
> ciezko bylo wmieszac piane z bialek.
> Czy ktos ja robil i tez mu takie wyszlo? ja sie zastanawialam czy nie dodac
> troche maki, walkowac i wycinac ciasteczka ;o)
Wlasnie przed chwila sie upieklam wg przepisu podanego przez Ciebie.
Powiem tak: dodalam troche mniej cukru (niepelna szklanke, czyli ok
20dag), troche wiecej oleju (troche ponad polowe szklanki). Babka piekla
sie troche dluzej niz podalas (ale moze to specyfika mojego piekarnika).
Wyszla taka jak trzeba - juz polowe nie ma. Sprobuj zrobic jeszcze raz.
Pozdrawiam
Aneta
|