Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia będę przynudzać...

Grupy

Szukaj w grupach

 

będę przynudzać...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-03 09:22:07

Temat: będę przynudzać...
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na ruszt
wrzucić.
Ja mięsa nie jem, ale moi goście tak, więc trza będzie nabyć jakąś wędlinę,
planuję paprykę w marynacie (o której pisała Rena), banany, ziemniaki,
mam też camemberta sztuk kilka...
Może mi cos jeszcze podpowiecie, bo na szykowanie kotletów, ich marynowanie
się nie zdobędę a jakos tych gości muszę przyjąć.

Nie linczujcie mnie, proszę ;-))

serdecznie pozdrawiam
Basia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-03 09:40:34

Temat: Re: będę przynudzać...
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9kdqtg$410$...@n...tpi.pl...
> wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
> Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na
ruszt
> wrzucić.
> Ja mięsa nie jem, ale moi goście tak, więc trza będzie nabyć jakąś
wędlinę,
> planuję paprykę w marynacie (o której pisała Rena), banany, ziemniaki,
> mam też camemberta sztuk kilka...
> Może mi cos jeszcze podpowiecie, bo na szykowanie kotletów, ich
marynowanie
> się nie zdobędę a jakos tych gości muszę przyjąć.
>
> Nie linczujcie mnie, proszę ;-))

szaszłyki zrób, każdy to lubi, a zbyt pracochłonne nie jest.
ja lubię najbardziej drobiowe, bo sa kruchutkie, a nie twarde. Wystarczy
mięsko natrzeć dużą ilością soli, pieprzu i ostrej papryki i ponadziewać z
cebulką, papryką i czym tam chcesz.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 09:47:04

Temat: Re: będę przynudzać...
Od: "*p*" <p...@y...pl> szukaj wiadomości tego autora

> wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
> Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na
ruszt
> wrzucić.

Spróbuj pieczarek, jako przystawkę.

*p*


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 09:57:50

Temat: Re: będę przynudzać...
Od: "kachna" <k...@w...ps.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja z innej beczki, jak u Ciebie pogoda?
kachna
ciagle marzy mi sie plaza

Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9kdqtg$410$...@n...tpi.pl...
> wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
> Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na
ruszt
> wrzucić.
> Ja mięsa nie jem, ale moi goście tak, więc trza będzie nabyć jakąś
wędlinę,
> planuję paprykę w marynacie (o której pisała Rena), banany, ziemniaki,
> mam też camemberta sztuk kilka...
> Może mi cos jeszcze podpowiecie, bo na szykowanie kotletów, ich
marynowanie
> się nie zdobędę a jakos tych gości muszę przyjąć.
>
> Nie linczujcie mnie, proszę ;-))
>
> serdecznie pozdrawiam
> Basia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 09:58:23

Temat: Re: będę przynudzać...
Od: "Marek Lang" <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


Wknpim <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> wrote in message
news:9kdrss$8nk$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9kdqtg$410$...@n...tpi.pl...
> > wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
> > Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na
> ruszt
> > wrzucić.
> > Ja mięsa nie jem, ale moi goście tak, więc trza będzie nabyć jakąś
> wędlinę,
> > planuję paprykę w marynacie (o której pisała Rena), banany, ziemniaki,
> > mam też camemberta sztuk kilka...
> > Może mi cos jeszcze podpowiecie, bo na szykowanie kotletów, ich
> marynowanie
> > się nie zdobędę a jakos tych gości muszę przyjąć.
> >
> > Nie linczujcie mnie, proszę ;-))
>
> szaszłyki zrób, każdy to lubi, a zbyt pracochłonne nie jest.
> ja lubię najbardziej drobiowe, bo sa kruchutkie, a nie twarde. Wystarczy
> mięsko natrzeć dużą ilością soli, pieprzu i ostrej papryki i ponadziewać z
> cebulką, papryką i czym tam chcesz.


Mogla bys w ten sposob zrobic pare szaszlykow bezmiesnych, np z pieczarkami,
cukinia...

M


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 10:01:43

Temat: Re: będę przynudzać...
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Barbara wrote:
>
> wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
> Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na ruszt
> wrzucić.
> Ja mięsa nie jem, ale moi goście tak, więc trza będzie nabyć jakąś wędlinę,
> planuję paprykę w marynacie (o której pisała Rena), banany, ziemniaki,
> mam też camemberta sztuk kilka...
> Może mi cos jeszcze podpowiecie, bo na szykowanie kotletów, ich marynowanie
> się nie zdobędę a jakos tych gości muszę przyjąć.
>

Basiu skoro nie lubisz miesa i nie masz ochoty sie bawic z nim
specjalnie to zrób niesmiertelna kielbase. Wystarczy ja tylko ponacinac,
w naciecia powsadzac kawaleczki sera zoltego, papryki kolorowej, cebuli,
w trakcie grilowania kilka razy podlac piwem i bedzie fajna da
miesozerców a Ty sie nie bedziesz meczyc i pobawisz sie w inne róznosci
warzywne którymi zaskoczysz gości.
pzdr i zycze udanego grillowania
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 10:23:31

Temat: Re: będę przynudzać...
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "fghfgh" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3B6A7687.659538C8@poczta.onet.pl...
>
>
> Basiu skoro nie lubisz miesa i nie masz ochoty sie bawic z nim
> specjalnie to zrób niesmiertelna kielbase. Wystarczy ja tylko ponacinac,
> w naciecia powsadzac kawaleczki sera zoltego, papryki kolorowej, cebuli,
> w trakcie grilowania kilka razy podlac piwem i bedzie fajna da
> miesozerców a Ty sie nie bedziesz meczyc i pobawisz sie w inne róznosci
> warzywne którymi zaskoczysz gości.
> pzdr i zycze udanego grillowania
> agi

wielkie dzięki;-)
zajęcie się dekoracją kiełbasy zlecę mojemu Rafciowi, tylko z tym piwem
może być kłopot - opór polewającego ;-))
Cukinii i kabaczków mam sporo, to cos z nich wymodzę, tylko czy one sie
opieką na grillu, czy tylko rozmiękną?

pozdrawiam
Basia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 10:55:57

Temat: Re: będę przynudzać...
Od: "B.Z." <b...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przypominam (byly chyba kilka razy...)
banany: nacinasz troche z jednej strony, wkladasz
tam kawaleczki czekolady i na malym grilu pieczesz
az skorka bedzie czarna - nie obracac ;-)
kladziesz na talerzyki i w naciecie z czekolada
chlup troche rumu lub maraskino.
Pycha!!!!
Twoja imienniczka Barbara


Barbara wrote:

> wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
> Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na ruszt
> wrzucić.
> Ja mięsa nie jem, ale moi goście tak, więc trza będzie nabyć jakąś wędlinę,
> planuję paprykę w marynacie (o której pisała Rena), banany, ziemniaki,
> mam też camemberta sztuk kilka...
> Może mi cos jeszcze podpowiecie, bo na szykowanie kotletów, ich marynowanie
> się nie zdobędę a jakos tych gości muszę przyjąć.
>
> Nie linczujcie mnie, proszę ;-))
>
> serdecznie pozdrawiam
> Basia



--
Skalowalny, bezpieczny, serwer dedykowany, http://www.wdc.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 11:01:24

Temat: Re: będę przynudzać...
Od: "Evva" <e...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marek Lang" <m...@h...com> :

> > szaszłyki zrób, każdy to lubi, a zbyt pracochłonne nie jest.
> > ja lubię najbardziej drobiowe, bo sa kruchutkie, a nie twarde. Wystarczy
> > mięsko natrzeć dużą ilością soli, pieprzu i ostrej papryki i ponadziewać z
> > cebulką, papryką i czym tam chcesz.
>
> Mogla bys w ten sposob zrobic pare szaszlykow bezmiesnych, np z pieczarkami,
> cukinia...

...suszonymi sliwkami kalifornijskimi, cebulka, malymi pomidorkami, jablkiem,
bananami... Albo baklazany z grilla, tez pyszne :)

Albo jablka, proste i dobre - trzeba sciac gore, wydrazyc srodek i wlozyc tam po
dwie lyzeczki konfitury, dzemu (komponuje sie lesny, jezynowy itp.)
albo rodzynek z miodem. Jablka przykryc odcietymi gorami, w folie aluminiowa
tak zeby konce folii byly zwiniete u gory i na grilla. Jesc lyzeczka, nie
wyciagajac z folii. I tak sobie mysle, ze w wersji rozpustnej dobre by bylo z bita
smietana.

Pozdrawiam,

Evva
--
:: mailto:e...@p...pl :: http://3575230212/~evva/ ::
:: Żeby być sobą, trzeba wiedzieć, kto to. ::


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 12:16:42

Temat: Re: będę przynudzać...
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik fghfgh <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
>
>
> Barbara wrote:
> >
> > wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
> > Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na
ruszt
> > wrzucić.
> > Ja mięsa nie jem, ale moi goście tak, więc trza będzie nabyć jakąś
wędlinę,
> > planuję paprykę w marynacie (o której pisała Rena), banany, ziemniaki,
> > mam też camemberta sztuk kilka...
> > Może mi cos jeszcze podpowiecie, bo na szykowanie kotletów, ich
marynowanie
> > się nie zdobędę a jakos tych gości muszę przyjąć.
> >
>
> Basiu skoro nie lubisz miesa i nie masz ochoty sie bawic z nim
> specjalnie to zrób niesmiertelna kielbase. Wystarczy ja tylko ponacinac,
> w naciecia powsadzac kawaleczki sera zoltego, papryki kolorowej, cebuli,
> w trakcie grilowania kilka razy podlac piwem


Z tym podlewaniem piwem, to ja mam lepszy sposób:
ładuje sie taka kiełbache owinięta plastrami wedzonego boczku do gara i
zalewa piwem, do środka trzeba też wrzucić rozgniecione ziarna jałowca i
ziela angielskiego , pieprz, sól i troche oleju. Przykryc i zostawic na 24
godziny w lodówce. Potem ta kiełbacha, jeśli była dobrego gatunku, np. chuda
śląska ma nieporównany piwno-jałowcowy smak! Polecam!

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

swieza bazylia
Kupilam udziec jagniecy... Co dalej? :-))
Salatka balkanska
co mam zrobic z kurkami?
Kuchnia polska regionalna

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »