Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: będę przynudzać...
Date: Fri, 3 Aug 2001 14:16:42 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 36
Message-ID: <9ke51j$qfe$1@news.tpi.pl>
References: <9kdqtg$410$1@news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 996841331 27118 217.97.24.161 (3 Aug 2001 12:22:11 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Aug 2001 12:22:11 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: będę przynudzać...
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:61229
Ukryj nagłówki
Użytkownik fghfgh <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
>
>
> Barbara wrote:
> >
> > wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
> > Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na
ruszt
> > wrzucić.
> > Ja mięsa nie jem, ale moi goście tak, więc trza będzie nabyć jakąś
wędlinę,
> > planuję paprykę w marynacie (o której pisała Rena), banany, ziemniaki,
> > mam też camemberta sztuk kilka...
> > Może mi cos jeszcze podpowiecie, bo na szykowanie kotletów, ich
marynowanie
> > się nie zdobędę a jakos tych gości muszę przyjąć.
> >
>
> Basiu skoro nie lubisz miesa i nie masz ochoty sie bawic z nim
> specjalnie to zrób niesmiertelna kielbase. Wystarczy ja tylko ponacinac,
> w naciecia powsadzac kawaleczki sera zoltego, papryki kolorowej, cebuli,
> w trakcie grilowania kilka razy podlac piwem
Z tym podlewaniem piwem, to ja mam lepszy sposób:
ładuje sie taka kiełbache owinięta plastrami wedzonego boczku do gara i
zalewa piwem, do środka trzeba też wrzucić rozgniecione ziarna jałowca i
ziela angielskiego , pieprz, sól i troche oleju. Przykryc i zostawic na 24
godziny w lodówce. Potem ta kiełbacha, jeśli była dobrego gatunku, np. chuda
śląska ma nieporównany piwno-jałowcowy smak! Polecam!
Wkn
|