Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Marek Lang" <m...@h...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: będę przynudzać...
Date: Fri, 3 Aug 2001 11:58:23 +0200
Organization: Internet Partners
Lines: 32
Message-ID: <9kdslk$1b6e$1@news2.ipartners.pl>
References: <9kdqtg$410$1@news.tpi.pl> <9kdrss$8nk$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.35.3
X-Trace: news2.ipartners.pl 996832756 44238 217.153.35.3 (3 Aug 2001 09:59:16 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Aug 2001 09:59:16 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:61200
Ukryj nagłówki
Wknpim <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> wrote in message
news:9kdrss$8nk$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9kdqtg$410$...@n...tpi.pl...
> > wiem, temat wałkowany, ale może mi wybaczycie...
> > Chodzi mi o grilla - muszę się przygotować na niedzielę i myslę co na
> ruszt
> > wrzucić.
> > Ja mięsa nie jem, ale moi goście tak, więc trza będzie nabyć jakąś
> wędlinę,
> > planuję paprykę w marynacie (o której pisała Rena), banany, ziemniaki,
> > mam też camemberta sztuk kilka...
> > Może mi cos jeszcze podpowiecie, bo na szykowanie kotletów, ich
> marynowanie
> > się nie zdobędę a jakos tych gości muszę przyjąć.
> >
> > Nie linczujcie mnie, proszę ;-))
>
> szaszłyki zrób, każdy to lubi, a zbyt pracochłonne nie jest.
> ja lubię najbardziej drobiowe, bo sa kruchutkie, a nie twarde. Wystarczy
> mięsko natrzeć dużą ilością soli, pieprzu i ostrej papryki i ponadziewać z
> cebulką, papryką i czym tam chcesz.
Mogla bys w ten sposob zrobic pare szaszlykow bezmiesnych, np z pieczarkami,
cukinia...
M
|