Data: 2002-03-10 14:45:43
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a6frcj$n34$1@news.tpi.pl...
> befsztyk "skrobany"
> w Twoim przypadku malakserowany ;-)
> 0,5 kg mięcha doprawić solą i pieprzem do smaku dokładnie wyrobić,
> formować okrągłe befsztyki grubości 1cm, obtaczać w mące i smażyć
> na smalcu do zrumienienia.Na tej samej patelni zrumienić cebulkę w
> ilości 4-5
> średnich sztuk pokrojonych w piórka włożyć z powrotem befsztyki i
> poddusić razem kilka minut na małym ogniu. Pasuje zasmażana
> kapusta kiszona albo
> buraczki
> Więcej nie pamiętam jak za mało to poszperam i coś jeszcze znajdę
> pozdr.Alex
no, o to mi chodzilo. tak sadze.
poza tym,z e usmaze na oliwie to podoba mi sie:)))
Mechcia
zrrazona do mielonych ale chetna na "mielone inaczej"
|