Data: 2005-08-17 08:44:55
Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "raisa" <r...@v...pl> napisał w wiadomości
news:ddusqi$qda$1@atlantis.news.tpi.pl...
> widze, że zaczął się na grupie sezon postów o przetworach.
> robienie przetworów na zime jest bezsensowne, to strata czasu
> i tak się nie osiągnie jakości kupnych wyrobów
> a i le się zmarnuje, bo sfermentuje
>
bardzo "zabawna" prowokacja...;-(
Sfermentuje jak ktoś pcha do brudnych słoików albo źle pasteryzuje.
A co do jakości to poczytaj chocby etykietki słoików z dżemem, gdzie piszą
że na 100 g gotowego produktu użyto 20 do 40 g owoców, rzeczywiście, super
jakość...
Nie wspominam już o ogórkach kiszonych, prawdziwych KISZONYCH ogórków nie
kupisz, bo to co sprzedają w sklepach to ogórki solone, paskudne w smaku,
przydatne tylko na bardzo upartego na zupę.
Swoją drogą pewnie dałam sie podpuścić...
Basia, która robiła, robi i będzie robić przetwory domowe.
|