Data: 2000-04-18 11:25:42
Temat: Re: bigos
Od: l...@i...waw.pl (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 17 Apr 2000 12:48:21 GMT, sadyl <s...@p...onet.pl> wrote:
>
>
>jacek wrote:
>>
>> jak zrobic bigos i co decyduje o jego smaku.
>> tzn jak zrobic dobry bigos :))
>> wally
>
>Ilu gotowaczy tyle bigosów.
>Zrobienie dobrego bigosu zajmuje ze dwa dni.
Ile??? Dwa dni? W dwa dni to obgotowana kapuste z chabanina mozna
zrobic. porzeadny bigos dojrzewac musi z tydzien co najmniej... fakt
ze jak sie codziennie cos gotuje to robota zadna - po zestawieniu
bigosu (kapusta, miesiwa, przyprawy) to tyle co raz dziennie zagrzac,
wystudzic i do lodowki schowac.
--
Darek
|