Data: 2009-08-19 07:24:33
Temat: Re: bita śmietana blenderem
Od: Lila <H...@H...Com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kapsel <k...@p...onet.pl> napisał:
> Odpowiadając sam sobie, dla potomności:
> blenderem ze standardową końcówką (ostrze) udało mi się jakoś ubić
> śmietanę, nie do końca tak jakbym chciał, ale wyglądała dobrze. Natomiast
> po godzinie w lodówce na dole pojawiło się trochę jakby "serwatki" a sama
> śmietana nabrała nieco "zgrudzonej" formy i była jakby lekko kwaśna. Nikt
> nie chciał jeść i ratowałem się spray'em... a bitej śmietany wciąż nie
> umiem robić i to chyba nie problem blendera ;]
Bo bitej smietany nie mozna robic na zapas.
Najlepsza jest zaraz po ubiciu, żeby po jakimś czasie nie oddzielala sie
z niej woda trzeba dodać Smietan-fix, ktory wiąże tę wodę (jest w nim
glukoza i skrobia).
W ciastkarniach ubija sie śmietanę w syfonach i porcjuje na poczekaniu.
Pozdrowienia,
Lila
|