Data: 2001-03-03 17:52:48
Temat: Re: bliny
Od: "Lukas" <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
I am SORRRY!!!
oczywiscie ubite bialeczka nalezy dodac do miseczki z punkciku 4 :)),
wymieszac i dopiero teraz pozostawic do wyrosniecia
Lukas
szamani <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:97r99i$3kp$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
>
> Użytkownik Lukas <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:
>
> > czynnosci:
> > 1.wymieszaj drozdze, cukier , dwie lyzki maki i 5 lyzek cieplej wody...
i
> > zostaw niech urosnie..
> > 2.oddziel zoltka od bialek i ubij bialka ze szczypta soli
> > 3.wrzuc do miski i ukrec : make pszenna i gryczana, sol, zoltka,
stopione
> > maslo i cieple mleko
> > 4.dodaj do tego (co juz masz w misce ;)) ) wyrosniety rozczyn z punktu 1
i
> > wymieszaj (jezeli za geste dolej mleka) i odstaw zeby uroslo.. a potem
juz
> > tylko smazonko na maselku (lub oleju)
> >
>
> a co sie dzieje z bialkami z punktu 2?
>
>
|