Data: 2002-04-04 15:34:56
Temat: Re: budyn a sernik
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Barbara Czaplicka <b...@i...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:018d01c1dbb5$9f5d2610$948d573e@barbaraij3ogr
4...
> Prawie w kazdym przepisie na sernik [pieczony] widze koniecznosc dodawania
> budyniu. Wytlumaczcie - po co?
> barbara
>
>
>
Od strony techniki - maczka budyniowa pochlania i wiaze wode zawarta w
serze; sernik ma byc w zwiazku z tym spoisty. Ja nie dodaje, bo
przeszkadzaja mi sztuczne dodatki smakowe "identyczne z naturalnymi".
Podobna role spelniaja Twoje ziemniaki, u mnie w wiedenskim maka krupczatka
lub manna. A'propos, rzuc Basiu tym przepisem, bo jezeli byl to mi umknal.
Agata Solon, naturalna
|