Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia c. drozdzowe Re: c. drozdzowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: c. drozdzowe

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "grazyna" <m...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: c. drozdzowe
Date: Mon, 16 Jul 2001 21:28:07 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 50
Message-ID: <9ivevr$fln$1@news.tpi.pl>
References: <9ik2eh$ik9$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: murphy.okg.gdynia.pl
X-Trace: news.tpi.pl 995311419 16055 195.205.250.216 (16 Jul 2001 19:23:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Jul 2001 19:23:39 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:58795
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Zuzka" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ik2eh$ik9$1@sunsite.icm.edu.pl...
> b. lubie to ciasto ,niby nic specjalnego , ale mi b. smakuje .
> Problem w tym ze nie potrafie go zrobic .
> Czy ktos ma wyprobowany dobry przepis na to ciasto.
>
> --
> Pozdrawiam
> Agata
>
>


Drozdzowka blyskawiczna z kruszonka

ciasto:
5 dkg drozdzy
3/4 szklanki mleka
15 dkg cukru
1/2 kg maki
pol kostki margaryny
4 jajka
cukier waniliowy

Kruszonka:
10 dkg cukru
10 dkg maki
olejek apachowy

Drozdze rozkruszyc do loitrowegosloja ,zalac cieplym (nie goracym) mlekiem i
lyzka cukru , wymieszac, przykryc i odstawic do wyrosniecia w cieple
miejsce. Jezeli mi sie bardzo spieszy, wstawiam raoczyn do garnka z ciepla
woda
W tym czasie, kiedy drozdze rosna utrzec jajka cale z reszta cukru, dodawac
stopniowo make, a na koncu roztopiona w rondelku margaryne. Calosc przez
chwile
ucierac, Ja dodaje jeszcze skorke pomaranczowa albo rodzynki, Ciasto wylozyc
na blache natarta tluszczem i posytpana tarta bulka, maka lub ostatecnie
kasza manna.
Kruszonke przygotowac nastepujaco: tluszcz cukier i make widelcem a potem
palcami rozdrobnic , posypac na ciasto. W sezonie letnim pod kruszonke daje
czasm sliwki wegierki przepolowione i ulozone jedna obok drugiej skorka do
dolu
Piec ok 30 minut w serdnio goracym piekarniku (ok 180 stopni)
Jesli lubisz wysokie ciasto zostaw calosc na 15 minut zeby roche podroslo
(juz na blasze)
Smacznego - Grazyna


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.07 grazyna
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6