Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia c. drozdzowe Re: c. drozdzowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: c. drozdzowe

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.internetia.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "grazyna" <m...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: c. drozdzowe
Date: Mon, 16 Jul 2001 21:42:34 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 60
Message-ID: <9ivfqs$i1d$1@news.tpi.pl>
References: <9ik2eh$ik9$1@sunsite.icm.edu.pl> <9ivevr$fln$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: murphy.okg.gdynia.pl
X-Trace: news.tpi.pl 995312283 18477 195.205.250.216 (16 Jul 2001 19:38:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Jul 2001 19:38:04 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:58796
Ukryj nagłówki

Do kruszonki potrzeba jeszcze pol kostki masla, coz skleroza nie boli....
Grazyna
Użytkownik "grazyna" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:9ivevr$fln$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Zuzka" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9ik2eh$ik9$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > b. lubie to ciasto ,niby nic specjalnego , ale mi b. smakuje .
> > Problem w tym ze nie potrafie go zrobic .
> > Czy ktos ma wyprobowany dobry przepis na to ciasto.
> >
> > --
> > Pozdrawiam
> > Agata
> >
> >
>
>
> Drozdzowka blyskawiczna z kruszonka
>
> ciasto:
> 5 dkg drozdzy
> 3/4 szklanki mleka
> 15 dkg cukru
> 1/2 kg maki
> pol kostki margaryny
> 4 jajka
> cukier waniliowy
>
> Kruszonka:
> 10 dkg cukru
> 10 dkg maki
> olejek apachowy
>
> Drozdze rozkruszyc do loitrowegosloja ,zalac cieplym (nie goracym) mlekiem
i
> lyzka cukru , wymieszac, przykryc i odstawic do wyrosniecia w cieple
> miejsce. Jezeli mi sie bardzo spieszy, wstawiam raoczyn do garnka z ciepla
> woda
> W tym czasie, kiedy drozdze rosna utrzec jajka cale z reszta cukru,
dodawac
> stopniowo make, a na koncu roztopiona w rondelku margaryne. Calosc przez
> chwile
> ucierac, Ja dodaje jeszcze skorke pomaranczowa albo rodzynki, Ciasto
wylozyc
> na blache natarta tluszczem i posytpana tarta bulka, maka lub ostatecnie
> kasza manna.
> Kruszonke przygotowac nastepujaco: tluszcz cukier i make widelcem a potem
> palcami rozdrobnic , posypac na ciasto. W sezonie letnim pod kruszonke
daje
> czasm sliwki wegierki przepolowione i ulozone jedna obok drugiej skorka do
> dolu
> Piec ok 30 minut w serdnio goracym piekarniku (ok 180 stopni)
> Jesli lubisz wysokie ciasto zostaw calosc na 15 minut zeby roche podroslo
> (juz na blasze)
> Smacznego - Grazyna
>
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6