Data: 2006-08-04 07:03:39
Temat: Re: cackanie z cukinią
Od: "AK" <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No to proszę:
Ciasto z cukinią (na dużą, prostokątną blachę)
3 jajka
2 szkl cukru
1 c. waniliowy
3 szkl mąki
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do piecz.
1 szkl. oleju
2 szkl cukini - obrana, bez pestek, starta na tarce na grube wiórki (jak
marchewka :) )
10 dkg posiekanych orzechów włoskich
Ubić jajka z cukrem i c.waniliowym, dodać ubijając mąkę z proszkiem i sodą,
olej i cynamon. Na koniec wrzucić orzechy i cukinię, dobrze wymieszać. Piec
w temp. 200 st C (nigdy nie wiem jak długo - co najmniej pół godziny - aż
się upiecze :) )
To jest przepis przywieziony z Austrii, moja ciotka smarowała po upieczeniu
takim galaretowatym, lekko kwaskowatym powidłem i na to polewa czekoladowa.
Było pychota. Ja po prostu posypuję cukrem pudrem i też jest super.
Smacznego :)
pozdr
Aga
|