« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-29 10:36:05
Temat: Re: czerwona cebulaUżytkownik Lilibell555 <l...@a...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:2...@n...aol.com
...
> ja trzymam moje cebule w lodowce i naprawde tak bardzo mnie nie pieka oczy
gdy
> je kroje,poza tym tez mocze czesto rece w zimnej wodzie zeby nie przeszedl
> zapach cebulowy(za to niestety chyba skora rak tego nie lubi,takiego
> moczenia),ale sprobojcie tego sposobu z lodowka!
trzymac lodowke w zebach????????
:)))))
--
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-29 10:49:17
Temat: Re: cebula - ciekawostkaUżytkownik rena <r...@a...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...vogel.pl...
>
>
> a wiecie, ze odkad nosze szkla kontaktowe, to zadna cebula mi nie
> straszna?:)))) wogole mnie nic nie piecze!!!
>
a przeciez pieczenie to tyle radosci:))))))))))))))))))
pozdry Monika:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-29 12:39:10
Temat: czerwona cebulaJakie są Wasze teorie na temat czerwonej cebuli? Czym różni się od tej
"zwykłej"? Czerwona jest jakby łagodniejsza, ale czy tylko to? Do czego
bardziej pasuje biała, a do czego czerwona? Można dodawać obie naraz? Zawsze
dodaje je na chybił trafił, albo w zależności od zasobów szafkowych, ale czy
przypadkiem nie popełniam jakiejś profanacji, to pewna nie jestem...
Ufff, takie właśnie problemy mnie ostatnio męczą... :-)
Wdzięczna będę bardzo za podzielenie się Waszymi doświadczeniami.
Pozdrawiam,
Renata Wrzosek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-29 12:59:30
Temat: Re: czerwona cebula
Renata Wrzosek wrote:
>
> Jakie są Wasze teorie na temat czerwonej cebuli? Czym różni się od tej
> "zwykłej"? Czerwona jest jakby łagodniejsza, ale czy tylko to? Do czego
> bardziej pasuje biała, a do czego czerwona?
Też miałem takie rozterki
Wydaje mi się, że czerwoną należy stosować, jeśli zależy Ci na
dekoracyjności (np. do sałatek)
Jak ma być rozgotowana, lub ma dać tylko smak a nie wygląd - raczej
białą
Ale może się mylę?
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-29 13:07:12
Temat: Odp: czerwona cebula
Użytkownik Renata Wrzosek <r...@h...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:953o6d$65h$...@n...tpi.pl...
> Jakie są Wasze teorie na temat czerwonej cebuli? Czym różni się od tej
> "zwykłej"?
Poza ta drobna roznica w smaku nie wiem czym sie roznia - w ogole nie jestem
fanka cebul, chociaz moja kolezanka robila fantastyczna zupe cebulowa z
przecierem pomidorowym wlasnie z czerwonej cebuli. Jest jeszcze jedna
cebula, taka naprawde biala, chyba hiszpanska. Zdaje sie, ze jest ona
najbardziej ostra i szczypiaca.
--
Pozdrawiam,
MMJ
... Always look on the bright side of life ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-29 13:12:57
Temat: Re: czerwona cebulasadyl wrote:
> Wydaje mi się, że czerwoną należy stosować, jeśli zależy Ci na
> dekoracyjności (np. do sałatek)
> Jak ma być rozgotowana, lub ma dać tylko smak a nie wygląd - raczej
> białą
> Ale może się mylę?
ja robie tak samo, wiec moze sie nie mylisz? :)
czerwona dodaje tez jesli chodzi mi o to, zeby cebula nie zdominowala
smaku. np. do pasty z awokado. no i przy okazji oczywiscie ladnie wyglada
:)
oat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-29 14:45:51
Temat: Re: czerwona cebulaczerwona dodaje ladnego kolorku, nie-surowa wyglada dosc trupio.
Mnie tez sie wydaje nieco lagodniejsza.
Z braku laku uzywam ich wymiennie, jak lak jest to czerwona tylko
na surowo
Krysia
>Jakie są Wasze teorie na temat czerwonej cebuli? Czym różni się od tej
>"zwykłej"? Czerwona jest jakby łagodniejsza, ale czy tylko to? Do czego
>bardziej pasuje biała, a do czego czerwona? Można dodawać obie naraz? Zawsze
>dodaje je na chybił trafił, albo w zależności od zasobów szafkowych, ale czy
>przypadkiem nie popełniam jakiejś profanacji, to pewna nie jestem...
>
>Ufff, takie właśnie problemy mnie ostatnio męczą... :-)
>Wdzięczna będę bardzo za podzielenie się Waszymi doświadczeniami.
>
>Pozdrawiam,
>Renata Wrzosek
>
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-29 17:12:38
Temat: Re: czerwona cebulamoja kolezanka robila fantastyczna zupe cebulowa z
> przecierem pomidorowym wlasnie z czerwonej cebuli. Jest jeszcze jedna
> cebula, taka naprawde biala, chyba hiszpanska. Zdaje sie, ze jest ona
> najbardziej ostra i szczypiaca.
ojoj - nie masz przepisow?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-29 17:17:01
Temat: Re: czerwona cebula> Jakie są Wasze teorie na temat czerwonej cebuli? Czym różni się od tej
> "zwykłej"?
IMO czerwona jest lekko gorzkawa.
a ja widzialam w auchan jeszcze inna cebule - biala, ale inna niz nasza
polska - jest idealnie snieznobiala i kosztuje ponad 6zl/kg. nie jadlam jej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-29 17:51:45
Temat: Re: czerwona cebulaOn Mon, 29 Jan 2001 18:17:01 +0100, "rena" <r...@a...net.pl>
wrote:
>> Jakie są Wasze teorie na temat czerwonej cebuli? Czym różni się od tej
>> "zwykłej"?
>
>IMO czerwona jest lekko gorzkawa.
>
>a ja widzialam w auchan jeszcze inna cebule - biala, ale inna niz nasza
>polska - jest idealnie snieznobiala i kosztuje ponad 6zl/kg. nie jadlam jej.
>
cos mi sie wydaje, ze ta to jest taka pieronska, co lzy na sam
jej widok leca!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |