Data: 2005-02-21 22:01:19
Temat: Re: chciałam się przywitać :)
Od: "Jeanne" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna G." <a...@N...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:cvdf3g$jg3$2@news.onet.pl...
> I to sie je zaraz po rozmrożeniu, takie surowe?
Dokładnie. Paluszki krabowe (nie karbowe: ) ) po rozmrożeniu są idealne do
sałatki.
Ja podaję w ten sposób (przepis na wielką michę):
1 op. paluszków krabowych
1,5 op. ryżu ugotowanego w wodze z solą
2 puszki kukurydzy
1 średniej wielkości cebula (wyostrza smak)
Majonez
Polecam, naprawdę. Paluszki mają delikatny smak, są dobrym zastępstwem jajek
na twardo. Ponadto w przeciwieństwie do jajek nie są ciężkostrawne.
Dla wyjaśnienia mówię oczywiście o paluszkach krabowych, które można kupić w
postaci paluszków rybnych (podobne wymiary) z tym, że są białe w środku, a
na zewnątrz mają jasno czerwoną skórkę.
Pozdrawiam
Jeanne
|