Data: 2001-09-11 11:41:12
Temat: Re: chinszczyzna
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:AEjn7.971$m...@t...easynet.fr...
> Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> a écrit dans le message :
> 3...@z...fu-berlin.de...
>
> No i "10-15 minut" mnie martwi. Nie wyjda "kamyczki" z kurczaka ?
>
Cycki z kuraka wystarczy podsmażyć na średnim ogniu, a potem 5 minut
duszenia. To delikatne mięsko. Nie potrzebuje dużo czasu.
A przyprawy niech sobie każdy pcha, jakie lubi, ja lubię sos sojowy i ostrą
paprykę.
A kumin to duży kminek.
Ryż to chyba też wszystko jedno czy sypki czy kleisty (wg chińskiej modły
powinien się kleić, bo faktycznie patyczkami ani rusz), ale ja tam wolę
sypki
Pa
Wkn
|