Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <walkie_wywal_to@to_tez_wywal_wroclaw.net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: chlebek fiony
Date: Sat, 20 Dec 2003 20:17:46 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 37
Message-ID: <bs277e$67h$1@SunSITE.icm.edu.pl>
References: <bs24bt$s3c$1@SunSITE.icm.edu.pl> <3...@n...vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-5504.wroclaw.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: SunSITE.icm.edu.pl 1071947822 6385 62.87.150.128 (20 Dec 2003 19:17:02 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 20 Dec 2003 19:17:02 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <3...@n...vogel.pl>
X-Accept-Language: pl, en-us, en
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.3.1) Gecko/20030425
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:184029
Ukryj nagłówki
Użytkownik Wojciech Ściesiński napisał:
> > ... chlebek fiony ...
>
>> moje pytanie co do chlebka - ile ciasta wlozyc do formy by nie zalalo
>> mi calego piekarnika??
>
>
> Z połowy składników wychodzi jedna keksówka. Życzę powodzenia.
zrobilam z calosci i mam tortownice (sic!) ;-) i foremke podlozna w
ktorej zazwyczaj pieke piernik badz murzynka ;)
>
> Jeśli myślisz by ten chleb zrobić na dzisiejszą kolację to ... porażka -
> będzie gotowy za m.in. 2,5h - "procesu technologicznego" raczej nie uda
> Ci się skrócić.
e da sie. wkladasz zaczyn do miski z ciepla woda i rosnie w ciagu 10
minut tak jak bylo z moim, w sumie zanim nagrzal sie piekarnik i
wsmarowalam formy to juz wygladal z gara. ma jeszcze jakies 20 minut w
piekarniku - nie wiem ile stygnie :]
>
> Jeśli zaś chcesz ten chleb na jutrzejsze śniadanie to ... też porażka bo
> ... prawie na pewno zostanie zjedzony jeszcze dziś wieczorem bowiem ...
> jest rewelacyjny - mi bynajmniej taki się udał - relację znajdziesz w
> archiwum grupy.
mysle ze starczy na dzis i na jutro. mezowi zachcialo sie kanapek jak ja
chleba nie kupilam a ze chory to mu dogadzam ;)
mam nadzieje ze moj mi tezw yjdzie, dodalam troche ziaren sezamu do
srodka i posypalam sezamem na wierzchu :) juz jest zlocisty i pachnie
oblednie - :) tak sie tylko zastanawiam czy w 250 stopniach z
termoobiegiem nie bedzie mu za cieplo i nie spiecze sie za mocno :]
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|