Data: 2004-02-06 18:35:58
Temat: Re: chlep pełnoziarnisty a chleb "z ziarnami"
Od: "Chaciur" <gchat@na_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wiedźma" <w...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bvvutv$aii$1@kastor.ds.pg.gda.pl...
> Sądząc po własnej reakcji na oba jakaś róznica jest, bo tamten
> pełnoziarnisty rzeczywiście sycił, a tez "z ziarnami" działa raczej tak, jak
> biały (może ma wyższe IG?), ale chciałabym się upewnić. Co sądzicie? Może
> pełnoziarnisty chlebek tylko w piekarni znajdę?
Mnie zdziwił fakt że chleb z pełnej mąki pszennej pieczony
samodzielnie jest jaśniejszy od tego w sklepie, za to mniej wyrośnięty
ale zdecydowanie lepszy tylko, że znowu się bardziej kruszy.
Do sklepowych dodają karmelu dla zaciemnienia sytuacji,
a pieką i tak z przewagą mąki białej bo lepiej rośnie i się
mniej kruszy :)
pozdrawiam Chaciur
|