Data: 2004-02-07 09:01:56
Temat: Re: chlep pełnoziarnisty a chleb "z ziarnami"
Od: "Hafsa" <h...@b...adresu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Chaciur wrote:
> Do sklepowych dodają karmelu dla zaciemnienia sytuacji,
> a pieką i tak z przewagą mąki białej bo lepiej rośnie i się
> mniej kruszy :)
No i dodaja polepszaczy , ktorych sklad jest pilnie strzezona
tajemnica-niemniej na pewno jest w nich smalec, co uczciwsi producenci
podaja do wiadomosci,ze jest polepszacz, ci mniej uczciwi zas twierdza, ze
tylko skladniki naturalne...
Stad chleb ze sklepu ma idealnie rowne kromki,idealnie rowno pokrojone, niek
kruszace sie i z dlugim termonem waznosci.
Zas pieczony w domu ma wygald gorszy, za to wszystko inne zdecydowanie
lepsze.
Pozdrawiam Hafsa( nie jedzaca w zasadzie chleba)
>
> pozdrawiam Chaciur
--
mój adres:
hafsa[at]poczta.onet.pl
strona domowa( diety,kuchnia,hobby,galeria)
www.hafsa.republika.pl
gg 7496203 (czasem czynne)
|