Data: 2007-05-31 09:01:46
Temat: Re: chlodnik na upalne...
Od: "Antek Laczkowski" <a...@p...wyrzuc.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 30-05-2007 o 20:38:09 ja <a...@p...onet.pl> napisał(a):
> Ja robie tak
> gotuje pęczek botwinki pokrojonej na kawałki (buraczki też na
> kawałeczki0 w
> szklance wody.
> Po osudzeniu (z wodą) dodaje ok 1.5 l kefiru z jogurtem i doprawiam:
> ząbek
> albo 2 zmiażdzonego czosnku, ogórek wkostke, szczypiorek, moze być
> rzodkiewka,
> koperek, sól i do lodówki i po ok godzince do tego jajko na pól na
> talerz i
> młode ziemniaki
> proste i super smaczne
>
Jak wyżej, ale
1) daję mieszance czas - jakieś dwa dni, aby buraki się zakisiły
2) zjadam z ziemniakami polanymi smalcem ze skwarkami,
ziemniaki (gorące) na talerz, a chłodnik do szklanki.
3) nie dodaję jajka.
Antek
|