Data: 2003-09-12 12:20:37
Temat: Re: [chwale] Ser brie w ciescie franckuskim MB :-)
Od: "WojtekS" <w...@R...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Mira Z." <m...@w...pl> wrote in message
news:bjscfn$jb2$1@absinth.dialog.net.pl...
> A czy mogłabys mi przysłać ten przepis na priva
Moze jednak lepiej na grupe.
Ja robie tak: ciastem francuskim wykladam naczynie zaroodporne mniej wiecej
rozmiarow sera. Smaruje dzemem morelowym. Wkladam ser. Smaruje dzemem
morelowym (nie zalowac). przykrywam ciastem francuskim (w zasadzie to jest
jeden wiekszy plat, ktory obejmuje caly ser.
Ser musi bec dobej jakosci, zeby ladnie sie rozpuscil. Podaje gorace z
crackersami na ktorych mozna to rozsmarowac (wygodniejsze niz podawanie w
kawalkach)
Smacznego,
Wojtek
|