Data: 2002-09-19 11:58:51
Temat: Re: ciastka ze sliwka[P]
Od: "SOFTLANDIA - Agnieszka Orzechowska" <a...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lecę do domu wypróbować..;-)
Użytkownik "ola" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:amcd45$7gj$1@fargo.cgs.pl...
> Ojjj, to z pewnością jest PYSZNE!!!!!
> Będę musiała przetestować,
> Pozdrowionka
> Ola
>
> Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:amcasm$19a$1@news.tpi.pl...
> > Moze komus sie spodoba przepis na "pompadurki" mag_wp z grupy
dzieciowej -
> > wklejam na nasza grupe za jej zgoda oczywiscie.
> >
> > pozdrawiam
> > Basia
> >
> >
> > Skladniki
> > 25 dag maki
> > 25 dag twarogu (ja uzywam chudego coby mniej kalorii ;))
> > 25 dag margaryny
> > cukier w kostkach
> > 70 dag sliwek wegierek (nigdy nie kupilam na ta ilosc 25 dag, bo zalezy
> > to od wielkosci sliwek kupuje tak na oko ale zawsze wiecej bo robie
> > Pompadurki przewaznie z podwojnej lub poczwornej porcji wszystkiego)
> >
> > Zagniesc ze wszystkiego (maki, sera, margaryny) ciasto, rozwalkowac tak
> > na grubosc 0,3-0,5 cm. Pokroic w kwadraty (8-10cm - ja na oko kroje)
> > polozyc na kazdy polowke wegierki (oczywiscie bez pestki) ta strona
> > wewnetrzna do gory, na to polozyc kostke cukru. Rogi kawdrata zagiac do
> > gory, tak aby ciastem zakryc sliwke szczelnie, zalepic. Piec w
> > piekarniku (okolo 220 stopni) az sie zarumienia (uwaga sok ze sliwek
> > moze wyciekac, pieke na papierze bo inaczej gwarantowane mycie blachy
> > przy pomocy noza i srodkow rzracych ;)). Wyjac, oproszyc cukrem pudrem
> > albo i nie :) Pycha!!!
> >
> >
> >
>
>
|