Data: 2004-10-22 15:39:18
Temat: Re: ciasto dyniowe
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basiek wrote:
> > A tu podam moj przepis, moze sie przyda:
> > Pumpkin Pie
> > ,...................
>
> Nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanie.
> W Twoim przepisie nie ma cukru? Czy moze mleko skondensowane ma byc
> slodzone?
> Wszystkie znane mi ciasta dyniowe mialy w skladzie dosc duzo cukru, dlatego
> zdziwil mnie jego brak w Twoim przepisie.
> Pozdrawiam.
> Basiek.
Dobre pytanie! Mleko skondensowane jest przerazliwie slodkie. Jak gotujesz je
w puszce, zamienia sie w krowke (creme caramel, dolce la leche, kaimak - jak
go zwal, strasznie slodki) wiec dodatkowego cukru nie potrzeba.
MB
|