Data: 2003-05-23 10:05:25
Temat: Re: ciasto pieczone w mikrofalówce i babeczki
Od: Evunia <e...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 23 May 2003 11:49:48 +0200, Monika Zarczuk wrote:
>> czy pieczesz gotowe babeczki (np. z owocami i kruszonką), czy napełniasz
>> dopiero po upieczeniu, w tym pierwszy wypadku wyciągam od razu, w drugim
>> daję ciastu trochę ostygnąć, samo mogłoby się połamać.
> A ja myślałam, że to zawsze najpierw się piecze te takie miseczkik, a potem
> napełnia się masą i daje świeże maliny, albo truskawki. To jest jeszcze inny
> sposób?
To zależy, jakie te babeczki w ogóle będą. Jeśli mają być napełnione np.
bitą smietaną i malinami, to oczywiście, że nałożysz nadzienie dopiero,
kiedy będą upieczone i zimne, ale jeśli np. pieczesz babeczki od razu
"całe", np. ciasto biszkoptowe z owocami w środku ciasta, to poprostu
"zalewasz" całe foremki, nie wyklejając ścianek ciastem :)
Chyba, że nie zrozumiałam, o co pytasz ;)
--
Eva Sheers
|